Въпроси

В. Има ли възрастови ограничения?

О: Няма. Всеки, който иска да танцува е добре дошъл. Възрастовата граница на посещаващите клуба е изключително широка.

В. Необходимо ли е някакво специално облекло?

О. Не. Единственото ни изискване е дрехите и обувките да са Ви удобни. За дамите препоръчваме обувки с  ток, но това не е задължително. Всяка дама си преценява на място с какви обувки и е най-удобно да танцува.

В. „Страхувам се, че не мога да танцувам?“ и „Аз  съм с „вързани“ крака.“

О. Това са най-честите оправдания, които си измисляме за да не започнем да танцуваме и много от начинаещите се страхуват да опитат, защото мислят, че някой ще им се присмее или ще ги обиди по някакъв начин. Нищо подобно. Треньорите и екипът на Салса „Фламинго“ са тук  за да ви научат да танцувате, толкова колкото можете. Няма нужда да ставате световни шампиони или да се явявате на състезание, а само да се отпуснете и забавлявате. Докато не опитате, няма как да разберете, дали Ви бива в това или не. Може пък да се окажете скрит талант 🙂

В. Трябва ли да имам партньор?

О. Не се притеснявайте, ако нямате. Има много желаещи, които също като вас си търсят партньор. Това е удобен момент да се запознаете с много нови и интересни хора.

В. Уча бавно  или бързо?

О. Всеки има свое темпо на учене. Нямаме бърза работа и важното е да се усвоят правилно фигурите и танцуването да ни доставя удоволствие. Ако имате предишен танцувален опит или усвоявате материала по-бързо, по преценка на треньорите, ще бъдете преместени в по-напреднала група.

В. За колко време ще се науча да танцувам?

О. Всеки има различно темпо на учене. Обикновено първият месец стига за „очупване“ и научаването на най-основните стъпки и фигури. От там нататък зависи от вашето желание и умения до къде искате да стигнете.

В. Трябва ли да посещавам партитата на клуба?

О. Желателно е, но не задължително! На партитата имате възможност да танцувате с различни хора,  което спомага да натрупате повече опит и да затвърдите контактите си с учащите се и треньорите. Колкото повече танцувате, толкова по-добри ставате!

Ако имате някакви въпроси, на които не е отговорено в настоящата статия можете да  зададете въпросите си като се свържете с нас чрез формата за контакт от менюто и ние ще се постараем да Ви отговорим максимално бързо.