Правила

Правилата са кръстени „несериозни“, но моля, вземете ги съвсем на сериозно и отделете 5 минути да се запознаете с тях за да нямате проблеми после.  Правилата се отнасят за всички, които танцуват в Салса клуб „Фламинго“ , както и за Facebook групата „Салса клуб Фламинго“

ОБЩА ЧАСТ

1. Наш клуб – наши правила 🙂

2. Ако някой, чувства, че не е съгласен с настоящите правила е свободен да напусне клуба и/или групата.

3. Правилата са за всички без изключение.

ЗА ЧЛЕНСТВО В КЛУБА

4. За членове на клуба / групата се приемат всички лица, които имат желание да танцуват или да следят нашата дейност, без ограничение, по възраст, пол и раса.

5. За посещаването на уроците по салса е необходимо да се заплати членски внос или да се вземе карта. Тренировките се провеждат по график публикуван на сайта и в Фейсбук групата.

6. Членството в Фейсбук групата е безплатно и необвързващо.

ЗА ХИГИЕНАТА, ДРЕХИТЕ И ОБУВКИТЕ

7. Членовете на клуба да спазват, необходимата лична хигиена, при посещаването на тренировките и да вземат всички необходими мерки.

8. За правилото от т.7  ще се следи изключително стриктно и при нарушение, първо на съответното лице, че му бъде направена забележка, а при второ лицето ще бъде помолено да напусне клуба.

9. При посещаването на тренировките е желателно да имате резервна блузка за танцуване, а не ежедневните дрехи с които идвате отвън.

10. Всеки, който танцува в залата , да има в залата или да си носи чифт чисти обувки с които да танцува вътре в залата. Танцуване с външни обувки, няма да се допуска и ако се допусне, ще е по-скоро изключение поради неотложни обстоятелства, които са попречили на лицето да носи в себе си обувките за танци.

11. Дамските обувки, които са с ток,  да са с изрядни капачета или да са покрити със силиконови такива, за да не се уврежда подовата настилка в залата. За това правило също ще се следи много стриктно.

ЗА ФЕЙСБУК ГРУПАТА – ЕЗИК И МНЕНИЯ И КОМЕНТАРИ

12. Добрият тон е абсолютно задължителен! Уважавайте останалите участници във групата и клуба, дори когато не сте съгласни с тях. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с Вас.

13. Всякакви опити за интриги,“правене на мръсно“ или други уронващи престижа на клуба или накърняването на доброто име на участник в него автоматично ще води до изключване от групата или молба да се напусне клуба.

14. Не е разрешено използването на псувни, обидни думи, преки характеристики или самоцелни саркастични забележки, особено когато целят разпалване или подклаждане на конфликт.

15. Отправянето на заплахи е недопустимо

16. Във групата  се пише само на кирилица! Все пак сме българска група и не писането на кирилица се счита за проява на  неуважение към останалите участници. Изключения ще се допускат ако се пише от телефон или от място, където няма кирилица

17. Писането на кратки и безсъдържателни мнения просто „за лаф да става“ е особено нежелателно.

18. Не пишете с прекалено много емотикони,  или пък само с главни букви. Помнете, че хората ще четат това, което пишете. Опити да компенсирате липсата на съдържание чрез използването на крещящо оформление са проява на лош вкус.

19. Когато цитирате мненията на други членове с цел да онагледите отговора си, запазвайте само частта от цитата, която ще коментирате, а не целия цитат, за да не става прекалено дълго всичко. Помнете, че идеята на цитата е да покаже какво коментирате, а то най-вероятно е нещо, което другите вече са прочели.

20. Пишете конкретно по темата, снимката или видеото, за да бъде всичко нагледно и подредено. Така ще улесните бъдещите участници.

21.  Избягвайте пускането на няколко последователни (непосредствено едно след друго) мнения в една и съща тема. Ако има нужда да допълните или редактирате мнението си, и все още никой не е писал след Вас, използвайте бутона (редактиране) или премахнете поста си и го напишете отново.

22. За горните правила ще се следи строго и при нарушение наказанията ще са както следва:

– първото наказание ще е забележка

– второто блокиране от групата за седмица или месец по преценка на администраторите

– третото е изтриване от групата

ЗА ПАРТИТАТА

23. Партитата на клуба се провеждат всяка седмица. 

24. Мястото, часът и темата на партито /ако има такава/, ще се обявяват на интернет страницата на клуба, както и чрез събитие в Фейсбук групата.

25. Посещенията на партитата ни  не са задължителни. Всеки е свободен да реши дали ще дойде, с кого ще дойде и с кого ще танцува на партито.

26. На парти, никой не е длъжен да танцува с никого. Всеки танцува с този с когото му е приятно и комфортно .

27. Ако някой, Ви откаже танц, моля не му досаждайте повече, а си намерете някой друг да танцувате.

И точка последна: УСМИХВАЙТЕ СЕ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ 🙂

През годините ние, екипът на Салса клуб „Фламинго“ се постарахме да сформираме наше мини общество, в което да се забавляваме и изкарваме приятно, забравяйки поне за малко лудото ежедневие извън него. Нека да запазим клуба, като един своеобразен остров на спокойствието, забавлението и положителните емоции и не допуснем интригите, подмятанията и злобата да ни залеят.